Gyönyörű balkonnövények, amelyek akár októberig virágzanak

Gyönyörű balkonnövények, amelyek akár októberig virágzanak
7 gyönyörű balkonnövény, ami akár októberig virágzik

Ha szeretnéd, hogy májustól egészen ősz derekáig virágtenger lepje el az erkélyed, válaszd a következőket!

A nyár közeledtével nemcsak a természet öltözik pompás színekbe és illatokba, hanem az erkélyek és teraszok is. Ha van egy talpalatnyi terület valahol a balkonon, akkor akassz ki ládákat, és ültess bele csodaszép virágokat. Ettől nemcsak a kedved lesz jobb, de még egy mini kertecskét is kapsz, ahová öröm lesz kijárni. Csak egyre ügyelj, olyan virágot válassz, melynek gondozási feltételeihez megfelel az erkélyed.

 

Földesi kertészet | Dália

Dália

1. A dáliaDahlia – a napos, szélvédett helyet kedveli, ekkor hozza mesésen szép virágok tucatjait. Ha rendszeresen öntözöd és olykor tápoldatot is kap, egész nyáron nem lesz vele gondod.

Földesi kertészet | Sásliliom

Sásliliom

2. A sásliliomHemerocallis – májustól egészen szeptemberig virágzik. Masszív növény, ami a félárnyékos helyet és a sok vizet kedveli.

 

Földesi kertészet | Petúnia

Petúnia

3. A petúniaPetunia – májustól októberig nyílik, imádja a napfényt, de vigyázz, mert rengeteg vizet igényel! Amikor elszárad egy szirom vagy egy virág, csípd le, hogy új nőhessen a helyébe.

Földesi kertészet | Kanalajak

Kanalajak

4. A kanálajakDiascia barberae – a verőfényes napsütést kedveli, rendszeres locsolással. A bokrosodó, apró virágú növényben áprilistól októberig gyönyörködhetsz.

Földesi kertészet | Margitvirág

Margitvirág

5. A cserjés margitvirágArgyranthemum frutescens – egyszerűségével és dekoratív virágaival levesz a lábadról. A nagyon napsütötte, meleg helyet szereti. Május és október között hozza szebbnél szebb, színes virágait, csak ügyelj a locsolására, nehogy kiszáradjon.

Földesi kertészet | Lobélia

Lobélia

6. A lobéliaLobelia – apró termete ellenére májustól októberig díszíti a balkonládákat. Elsősorban a napos helyet kedveli, de félárnyékban is tartható, a lényeg, hogy a földje mindig nedves legyen.

Földesi kertészet | Legyezővirág

Legyezővirág

7. A legyezővirágScaevola aemula – jól viseli az időjárás viszontagságait. Áprilistól októberig nyílnak rajta a virágok, de csakis akkor, ha félárnyékos helyen tartod és esővízzel öntözöd.